Over mij

Tijd om mezelf even voor te stellen!

Ik ben @julie_houthave , 21 jaar en ik studeerde in juni af als bakker, patissier en chocolatier op @tergroenepoorte_brugge .

Gedurende twee jaar kreeg ik er les van de zotste, tofste en meest gepassioneerde leerkrachten zoals @glenn.schutyser , @bart.ardijns , @declercqchristophe , @peterdepodt (Potje), @jonckheeregeert en nog vele anderen! Zij hebben mij mede gevormd tot wie ik nu ben!

Jammergenoeg was er Corona tijdens mijn laatste jaar... Daardoor konden enkele wedstrijden waaraan ik werkte niet doorgaan en kon ik niet op stage naar het buitenland. Dit waren zowat de hoogtepunten van mijn opleiding, maar ik bleef niet bij de pakken zitten en ging tijdens de Lockdown zelf aan de slag!

Ik bakte bijna iedere dag vers brood en postte die op Facebook en Instagram. Velen vroegen me om tips en recepten en dat zette me aan het denken. Ik wilde een groot publiek bereiken en mijn passie met hen delen. En zo ontstond het idee om een nieuwsbrief te gaan schrijven waarin ik zowel recepten als theoretische achtergrondinformatie deel met m'n lezers. De Broodbrief was geboren!

Tijdens de zomer nam ik even een pauze. Dat betekende niet dat ik niet verder werkte aan m'n broodbrieven. Nee hoor, ik had tijd om na te denken over nieuwe ideeën die binnen het concept passen, een huisstijl te ontwikkelen, te werken aan een webshop en nog zo veel meer!