Over mij

Tijd om mezelf even voor te stellen!

Ik ben @julie_houthave , 22 jaar en ik studeerde in juni 2020 af als bakker, patissier en chocolatier op @tergroenepoorte_brugge .

Gedurende twee jaar kreeg ik er les van de zotste, tofste en meest gepassioneerde leerkrachten zoals @glenn.schutyser , @bart.ardijns , @declercqchristophe , @peterdepodt (Potje), @jonckheeregeert en nog vele anderen! Zij hebben mij mede gevormd tot wie ik nu ben!

Jammer genoeg was er Corona tijdens mijn laatste jaar... Daardoor konden enkele wedstrijden waaraan ik werkte niet doorgaan en kon ik niet op stage naar het buitenland. Dit waren zowat de hoogtepunten van mijn opleiding, maar ik bleef niet bij de pakken zitten en ging tijdens de lockdown zelf aan de slag!

Ik bakte bijna iedere dag vers brood en postte die op Facebook en Instagram. Velen vroegen me om tips en recepten en dat zette me aan het denken. Ik wilde een groot publiek bereiken en mijn passie met hen delen. En zo ontstond het idee om een nieuwsbrief te gaan schrijven waarin ik zowel recepten als theoretische achtergrondinformatie deel met m'n lezers. De Broodbrief was geboren!

Nu bijna twee jaar verder, heb ik er al een job bij een toppatissier opzitten (De Essentie olv Kristof Hollevoet, te Assebroek) waar ik enorm veel heb bijgeleerd en werd klaargestoomd voor de volgende uitdaging. In oktober 2021 verhuisde ik naar Antwerpen om er aan de slag te gaan als chef patissier van het restaurant 1238 olv Wouter Van Tichelen*. Restaurant 1238 is het restaurant van het nieuwe Botanic Sanctuary hotel*****. Een nieuwe pareltje op een historische ligging in Antwerpen. Dit is mijn eerste horeca-ervaring en ik had nooit gedacht dat ik zo verliefd zou worden op deze job!