Pompoenpitten kun je drogen zodat je ze ofwel kunt opeten ofwel in het voorjaar kunt zaaien in de tuin. Hier leg ik kort uit hoe je dat doet.
- Haal de pitten uit de pompoen met behulp van een lepel.
- Leg ze in een vergiet en spoel ze af. Wrijf ondertussen voorzichtig over de pitten zodat al het vruchtvlees wordt verwijderd.
- Leg de pitten nu verspreid op een vel keukenpapier. Let op! De pitten mogen elkaar niet raken.
- Plaats dit velletje keukenpapier op een warme plek en laat de pitten een weekje drogen.
- Na enkele dagen kun je al een heel fijn en doorzichtig velletje van de pitten afhalen. Dit is belangrijk zodat de pitten volledig drogen.
- Na een week drogen kun je de pitten nu van hun schelp ontdoen indien je ze wilt verwerken in het eten.
- Wil je ze uitzaaien? Berg ze dan op in een doosje dat je op een droge plek bewaart tot de lente.
Veel plezier!
Reactie plaatsen
Reacties